Black Citadel Форуми Black Citadel
Фентъзи Клуб

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Турнир по warhammer 40k 19 юли
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Black Citadel Форуми -> Турнири
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
BlackDeath
Big Boss Pig

Местожителство: The Black Citadel

МнениеПуснато на: Вто Юни 10, 2008 10:24 am    Заглавие: Турнир по warhammer 40k 19 юли Отговорете с цитат

Начало: 12:00
Вход: 5 лв.
Армии: 1000 pts

Турнира ще се проведе на 19 юли. Поради това, че играта се играе сравнително от скоро и не всеки има цяла армия са позволени до 30% от моделите ви да са проксирани. Мисията на която ще се играе ще се определя както е описано в книгата с правилата което ще значи че всеки трябва да се подготви за всякакви мисии и да се запознае с тях предварително нивото на мисиите ще е гамма.
Ще се играят по 3 срещи наведнъж. Наградата е събраните от входа пари във вид на продоволствия от клуба (било то бира, Warhammer или каквото си харесате). Ограничения за армиите в турнира няма освен стандартните от army books. Ако турнирът не успее да приключи в събота ще бъде доиграван в неделя (ако много хора нямат възможност, ще бъде отложено до другия уикенд). За турнира можете да се запишете в клуба или чрез ЛС във форума записването става до 16юли. Победителя се определя по точки съответно 0т за загуба, 1т за равенство, 2т за solid victory, 3т за crushing victory, 4т за victorious slaughter. При равни точки победител се определя спореде малките точки. Наименованите герои не са позволени за този турнир.

Засега записалите се за турнира са:
Засз - Chaos Space Marines
Twilightling - Space Wolves
Reepy -

Аз ще играя с Tau Empire само ако играчите за турнира са нечетен брой.

Ще се радвам на идеи и конструктивна критика относно правилата и цялосната организация на турнира.

Всякакви промени в правилата и в организазията на турнира ще ги добавям към този пост като пиша updated кoгато правя промени, за да е по-нагледно за хора, на които не им се четат всички постове с въпроси и тн .

Последната промяна е направена от BlackDeath на Пет Май 08, 2009 2:54 pm; мнението е било променяно общо 5 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
The Overmind
голфаджия

Местожителство: Asylum

МнениеПуснато на: Вто Юни 10, 2008 11:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Една хаотична армия ще присъства. Фанатици, буболечки, тенекии - Khorne Berzerker-ите вас чакат Twisted Evil

Едит: Gay Elves from Outer space (Ninja) - И за вас имам изненада Very Happy

Едит 2: And the sky shall rain Khorne Flakes and the seas will become as milk, so your damnation shall be ethernal.
Twilightling

МнениеПуснато на: Вто Юни 10, 2008 11:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами за мен точките са малко много, но ще проксираме щом трябва.
Важен въпрос е за съюзници от типа на инквизиция например и Imperial Armor.

Edit:

Както е за момента имам нужда от 3 отряда по 5 модела, и част от армията няма да следва "What you see is what you get" правилата. Да питам дали устройва това хората.

и Второ:
Понеже вълците се Deep Strike-ват само с Drop Pod. някаква идея какво бих могъл да проксирам?
BlackDeath
Big Boss Pig

МнениеПуснато на: Вто Юни 10, 2008 1:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Както съм написъл може да проксирате до 30% от армията си за турнира, а юо се отнася до дроп пода съжалявам нямам си и идея какво би могъл да ползваш по пригледно от да кажем картонче с неговите размери и картинка на дроп под.

А за съюзниците и имириал армора ако кодекса ти го позволя за стандартни игри без да трябва да го съгласуваш с противника си няма проблем.

Последната промяна е направена от BlackDeath на Вто Юни 10, 2008 1:23 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Reepy

МнениеПуснато на: Вто Юни 10, 2008 1:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам едно предложение. По времето на турнира ще е минала седмица след излизането на 5ти едишън, но едва ли ще сме достатъчно запознати с правилата му и няма да сме играли достатъчно игри по него. Все пак има едно правило по новия едишън, което е лесно и мисля, че внася доста баланс в игрите и съответно можем да го ползваме за турнира.
Става въпрос за началното позициониране на юнитите. До сега който беше първи взимаше доста голямо предимство. Първо имаше възможност да постави почти всичко на масата спрямо позиционирането на противника и после първи ход, който му дава възможност да изнесе половината противник или да се позиционира перфектно.
В новите правила, който спечели зара избира да сложи на масата цялата си армия и след това да почне играта първи или да сложи цялата си армия втори и да почне втори. Така според мен е доста по честно. Единия получава предимството да почне пръв, а другия да си нареди армията добре. Какво мислите?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес
BlackDeath
Big Boss Pig

МнениеПуснато на: Вто Юни 10, 2008 1:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Моля в тази тема тези които ще играят на турнира да изкажат мнението си относно това предложение и спрямо това ще реша дали ще се играе с това ново правило или не.
Twilightling

МнениеПуснато на: Вто Юни 10, 2008 2:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Относно за 30%, ситуацията е следната:
15 от общо 40 модела
350 от 1000 точки.

За дроп под ще видя размерите но кутийка от кола ми се вижда правилната. Относно правилото, съм по скоро въздържал се...
BlackDeath
Big Boss Pig

МнениеПуснато на: Вто Юни 10, 2008 3:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Може да проксирате 30% от броя на моделите в армията си, а не от точките.
BlackDeath
Big Boss Pig

МнениеПуснато на: Сря Юни 11, 2008 7:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Updated
Twilightling

МнениеПуснато на: Сря Юни 11, 2008 11:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също ще участвам, освен ако не стане нещо със котки и пътища. За момента участвам със Space Wolves
Reepy

МнениеПуснато на: Сря Юни 11, 2008 11:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз за сега съм почти сигурен, че ще играя. Не съм сигурен дали с Елдари или с Тираниди. Възможно е да доведа още един играч, който да играе Тираниди. Преди срока ще кажа със сигурност дали или.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес
BlackDeath
Big Boss Pig

МнениеПуснато на: Чет Юни 12, 2008 10:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Updated
Twilightling

МнениеПуснато на: Чет Юни 12, 2008 10:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами то поне в моят кодекс няма нищо за съюзници, но до колкото знам в тези неща ги пише в кодексите на инквизиторските армии. Довечера ще го проверя.

На мен лично Grey Knights си мислeh да ги ползвам като терминатори с Deep Strike Teleport (Вълците имат They Shall Not Teleport)

Иначе по върпоса за турнира:
Специални Герои дали са позволени, макар че аз май нямам герой за под 1500 точки, все пак да си питам.

А също дали са стандартните мисии или специалните, тука почти съм сигурен че са стандартните, но все пак питам. А също дали нивото им ще се определя с зар или ще е фиксирано. Аз лично бих предпочел ниво Бета за всичките, но хората да кажат.
Reepy

МнениеПуснато на: Чет Юни 12, 2008 10:45 am    Заглавие: Отговорете с цитат

И мен малко ме интересува дали ще са позволени специалните герои. Аз сигурно няма да слагам моя персийски принц Wink Но все пак нищо никога не се знае. Според мен героите са достатъчно съобразени с точките, които струват, така че аз гласувам за ДА.

И на мен бета мисите най-много ми допадат. В алфата липсват правила, а в омегата са прекалено много и небалансирани според мен.
Върнете се в началото
BlackDeath
Big Boss Pig

МнениеПуснато на: Чет Юни 12, 2008 11:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Наименованите герои са забранени, мисийте са стандартните 5 а мисийте ще са на ниво омега и позволява следните специални рправила Infiltrate, Deap strike, Dusk & Dawn, Viktory points
Reepy

МнениеПуснато на: Чет Юни 12, 2008 12:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това не може ли да се обсъжда? Ти ли решаваш?
Върнете се в началото
Mandor of Chaos
sexy shooless god of war
sexy shooless god of war

МнениеПуснато на: Чет Юни 12, 2008 1:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

eми той организира турнира - сешсе ? Smile
следователно той определя правилата му Rolling Eyes

Veni, vermini, vomini - дойдох, натрясках се, издрайфах се. Mr. Green
Върнете се в началото
Reepy

МнениеПуснато на: Чет Юни 12, 2008 2:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Е да, но все пак и той ще играе...
Върнете се в началото
BlackDeath
Big Boss Pig

МнениеПуснато на: Чет Юни 12, 2008 5:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами ако искате може и с наименовани герои, но имам много лош опит снаименованите герои в Fantasy Battles та това е основния проблем освен това някои раси имат много добри такива, а други нямат никакви затова съм против наименованите герои, но ако повечето участниц искат да играят с наименовани герои ще са разрешени. Аз ще играя само ако сте нечетен брой и Минчо (човека с който събирам тау не му се играе).
Twilightling

МнениеПуснато на: Чет Юни 12, 2008 5:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз питам само за информация, ако не се лъжа на мен ми трябват минимум 1500 армия за Рагнар, който е най-евтиния.
Ако не се лъжа специалните правила които си да са ниво Бета (Infiltrate, Deap strike, Dusk & Dawn, Viktory points)
НО може и да бъркам, кодекса е вкъщи:>
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Black Citadel Форуми -> Турнири Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

World of Warcraft phpBB template "WoWMoonclaw01" created by MAËVAH (EU-Illidan) - ex-MOONCLAW (EU-Sinstralis) (v1.07) - http://www.wowcr.net/templates
© World of Warcraft and Blizzard Entertainment are trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment, Inc. in the U.S. and/or other countries. wowcr.net is in no way associated with Blizzard Entertainment.